HTML

gonzoworld

Friss topikok

  • norkaanyo: Acélváros! Nehéz szürke nappalok... :D (2014.12.06. 20:24) Miskolc, te kibaszott állat
  • Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Lemmy speedet tol nem kokót! (2014.08.28. 21:58) Lemmy nem halhat meg
  • Raoul_Duke: Hűűű. Végszóra. Régen volt már bejegyzés. (2013.03.06. 18:53) Egy nélkül
  • Raoul_Duke: Mesteri. A konfettit tegyük el késöbbre. (2012.12.22. 14:42) Jövőnk
  • Zabaalint (törölt): Elolvasva a cikket rá kell jönnöm, hogy hazánk 1 millió állampolgára mekkora teljesítményt visz vé... (2012.12.04. 08:26) Múltidéző: Az iszákosság művészete

Címkék

0=0. (1) 11 (1) 5 (1) 6 (1) Alkímia (1) beat (1) gitár (1) II (1) Nuit (1) önbecsülés (1) prostitúció (1) QBL (1) sör (1) söröző (1) szabad vers (1) Thelema (1) Címkefelhő

2012.12.03. 12:14 Edebácsi

Múltidéző: Az iszákosság művészete

  

 

 

   Mert berúgni a hülye is tud. Hisz ki ne harapott volna el néhány sört vagy fröccsöt a maga pőreségében, s ki ne fogyasztotta volna további könnyed, felvezető italait – vagy épp váltotta volna föl azokat – égetett szesszel? Innentől a helyzet forgatókönyvszerűen zajlik az esetek jelentékeny részében: régóta ápolgatott renoménkat a közerkölcsök többrendbeli megsértése után lehetőség szerint porig romboljuk, s ennek két változata van.

 

   Az első rögvest az ember evolucionista örökségéből hátrahagyott, az évszakoktól a lehető legnagyobb mértékben függő nemződüh, mely egy bizonyos alkoholmennyiség elfogyasztása után mindenképpen elönti az embert (ez a második változatban is gyakorta előfordul), majd számtalan – általában sikertelen – szaporodási kísérlet után önmagunkba fordulva egy csendes és félreeső bokorban, avagy mulatótársaink karjában elfojtva az örök haragot a világ ránk alapvetően csekély mértékű negatív hatása ellenére rosszkedvűen elindulunk krónikus vagy akut nyugvóhelyünkre. A második eset alanyai (itt meg kell jegyeznem, hogy a kettő között akad némi átfedés) fittyet hányva a fajfenntartásra, számolatlan mennyiségű alkoholt konzumálnak általában válogatás nélkül, saját valutájukat addig költve, míg képesek rá, aztán mások pénztárcájának a mélyére tekintve folytatják áldatlan randalírozásukat. Ez az esetek többségében eltart addig, mígnem gyomorperisztaltikájuk ellenszegül a szájukon át beléürített alkoholmennyiségeknek, így forró, lázadó hévvel elkövet egy különösen kellemetlen pálfordulást, jelezve azt, hogy inkább mégis a természet túlsó felén s nem entitásunk innenső oldalán vágyik elismerni a káros folyadékot. Ekkor aludni térünk, vagy még egy kicsit szarul vagyunk. Gyakorta előfordulnak ám olyan esetek is, mikor a gyomor okozta rebellión túllépve további alkoholfogyasztásra adjuk a fejünket, ugyanakkor ez vagy további rosszulléteket eredményez, vagy szimpla ájulást.

 

   A másnapba.

 

   Ekkor kerülünk létmeghatározó döntés elé: engedjünk teret a fejfájásnak, a puhánykodásnak, annak, hogy legyűrt minket az alkohol s mi máskor is boldogan elébe állunk és ugyanitt kötünk majd ki, vagy lépjünk egy lépést előre saját testi épségünk érdekében és emelkedjünk fölül a konvenciókon, vessük le a béklyókat, döntsük le a falakat és mutassuk meg magunknak s szervezetünknek is, hogy rendes iszákosok vagyunk.

 

   Ekkortájt válik el a szar a víztől.

 

   Ugyanis egy magára valamit is adó gödölye nem engedheti meg magának azt a lemondó, a társadalmi elvárások által ráerőszakolt hasztalan bohémságot, miszerint nem folytatja az ivást. Ez egy iszákos halálát jelenti, eltűnését a süllyesztőben, identitásvesztést, kegyes halált. Ha valamit, akkor ezt mindenképpen el kell kerülnünk, hisz a szeszfogyasztás csakis akkor válhat igazi foglalkozássá, heroikus, embert próbáló megmérettetéssé, ha azt folyamatosan műveljük. Ekkor legyőzvén testünk múlandó korlátait és visszavonhatatlanul elszakadva a társadalomtól a többi hasonszőrű, sokat próbált veteránnal együtt dolgozhatunk önmagunkért. Hisz mindez csak értünk szól. Azokért, akik adnak valamit magukra.

 

   Legegyszerűbb esetben, amennyiben meg akarjuk magunknak spórolni az égetett szeszek által olykor gyakran okozott szédülést, vegyünk be egy random fájdalomcsillapítót, majd öblítsük le egy félliternyi (tehát standard üveg, nagyobb doboz, jobb esetben korsó) hideg sörrel. Ha ezt a procedúrát nagyjából fél óra leforgása alatt elvégezzük (az origó az orvosság bevételének időpontja), onnantól kezdve a harmincadik percre új emberként máris nekiláthatunk a felvezető italok elfogyasztásának. Figyelem! Az első sör (avagy fröccs) után semmiképpen se fogyasszunk töményet! Ragaszkodjunk testünk maradéktalan kényeztetéséhez; 30% fölötti alkoholtartalommal megáldott italt kizárólag az ötödik, esetleg hatodik sör (avagy fröccs) ledöntése után vegyünk magunkhoz.

 

   A legfontosabb, hogy próbáljunk meg folyamatosan, ha lehet, akkor alvás közben is részegek maradni, ehhez viszont arra van szükségünk, hogy egy-, két-, esetleg háromnapos kondicionálási program keretében felmérjük testünk megkérdőjelezhetetlen és alapvető szükségleteit. Fontos, hogy ezt átlépni mind negatív, mind pozitív irányban nem okozza esetleges iszákosságunk fenntartásának összeomlását, ám oda kell figyelnünk, hogy lényegesen kevesebbet, illetve lényegesen többet semmiképpen se igyunk, ugyanis emiatt összedőlhet a már jól bejáratott rendszer, színtiszta fejetlenség lesz szervezetünkön úrrá. Amennyiben úgy érezzük, hogy a megállapított napi mennyiség esetleg elégtelen a konstans részegség fenntartásához, úgy növeljük a fejadagot, de csak mértékkel, hisz nem akarunk átlendülni a ló túlsó oldalára.

 

   Az iszákosok legfontosabb ismérve az, hogy a nap bármely szakában kiemelve őket az Univerzum rájuk eső részéből megállapíthatjuk róluk, hogy:

 

   1. Nem tudják, hol vannak.

   2. Nem tudják, hogy mit csinálnak.

   3. És nem tudják, hogy miért.

 

   Amennyiben a fentebb felsorolt attribútumok összességét bármilyen jellegű erőlködés nélkül képesek vagyunk szerénységünkre vonatkoztatni, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy vérbeli gödölyék és mérföldekkel magasabb rangú entitások vagyunk a kocavedelőknél. Így részesei lehetünk az iszákosok mindenkitől élesen elkülönített kasztjának, ennek a nagyszerű csapatnak, melyből kis hazánkban közel egymillió grasszál élő és pulzáló élőhalottként több mint háromezer-hétszáz kistelepülésen és nagyvárosban kocsmáról-kocsmára.

 

            Egészségünkre!

 

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gonzoworld.blog.hu/api/trackback/id/tr994944818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélabáttya (törölt) 2012.12.03. 23:27:49

Megboldogult ifjúkoromban kisérleteztünk a józanodásig tartó ivászattal. Fárasztó, embert próbáló tevékenység, de időnként, mondhatni kúraszerűen minden magára valamit is adó iszákosnak érdemes kipróbálnia.
Manapság nagy segítség a mindenféle nyári fesztivál többnapos programja, italválasztéka, míg nekünk kénytelen-kelletlen be kellet érni balatoni kéglivel, kocsmákkal és büfékkel.
A recept egyszerű. Félrevonulsz az ismert, nyugodt ivászati körölményeket biztosító helyszínre a megfelelően motivált társasággal, és komótosan, nyugodtn, de nagyon stabilan inni kezdtek. Elalvás előtt még kis rövidekkel megbolygatjátok a bélflórát, majd iparkodtok még kissé részegen ébredni (ebben a még ébren levő társakra komoly felelősség hárul), és azonnal inni rá egy kicsit, és ezt folytatni az újabb eldőlésig.
A harmadik naptról kezdve csökkenni kezdenek az adagok, egyre nagyobb önuralom szükségeltetik a fogyasztáshoz, egyre kevesebbet, viszont hosszabb idő alat rágcsál el az ember a borzasztóból, míg a végén, az ötödik-hatodik nap táján gyakorlatilag józanul, kissé fáradtan ugyan, de a jól végzett munka elégedettségével már épp csak szürcsölgeti az utolsó sörét.
Manapság talán lébőjtkúrának hívhatnánk a felüdülés eme formáját.

DeToXXX 2012.12.04. 02:37:55

gyógysör ampulla rulez 8)

velaxin 2012.12.04. 07:29:57

Roppant gyenge, semmitmondó és erőltetett írás, de legalább megpróbáltad.

Sanyi az alvégről (törölt) 2012.12.04. 07:40:58

Akinek napi 1 sör hiányzik (fizikailag),
az függő, vagyis alkoholbeteg !
Így kis hazánkban az alkoholisták száma, kb.: 4 millió !

Zabaalint (törölt) 2012.12.04. 08:26:32

Elolvasva a cikket rá kell jönnöm, hogy hazánk 1 millió állampolgára mekkora teljesítményt visz véghez nap mint nap. :-)
süti beállítások módosítása