Tudom, hogy nem tehetsz róla Tibor, hogy éppen te állsz itt ebben a rohadt sajtpultban, és én is csak részlegesen tehetek arról, hogy ebbe a rohadt Feszkó hipermarketbe járkálok ahelyett, hogy normális boltban vásárolnék sajtot, és ezért pont neked fogom elmondani azt, amit már egy napja tervezek elmondani valakinek. Most arra kérlek, hogy ne szólj közbe, mert nem azért jöttem ide, hogy a kerteléseket és a magyarázkodásokat hallgassam, hanem azért, hogy elmondjam amit gondolok. Tibor, szeretnélek tájékoztatni arról - ha esetleg még nem tudnád -, hogy az, amit ti sajt címén árultok 1340 Ft/kg-os áron, az nem sajt, hanem valami egészen más. Én magam sem tudom, hogy mi ez, de ha sajt lenne, akkor lenne karakteres állaga és íze, továbbá nem okozna hasmenést, no meg mindezek után nem emlékeztetne a fogyasztása arra, mintha egy parafadugót rágcsálnék faforgáccsal. Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet ez, ha már nem sajt. Ki is zártam néhány dolgot, ami biztosan nem.
Az biztos, hogy ez nem a Nap, mert habár a Nap sárga akkor, amikor nem kékes vagy vöröses, de mindenképpen forró és kiégeti a retinámat, ha sokáig bámulom; ez a valami pedig nem égeti ki a retinámat és nem is forró, tehát biztosan nem a Nap. Az is eszembe jutott, hogy ez a reggel, de el kellett vetnem, mert a reggelhez jár egy jó kávé és egy cigaretta, márpedig nem emlékszem arra, hogy ehhez adtatok volna kávét és cigarettát, vagy legalább az egyiket, így tehát nem reggel. Azt is megvizsgáltam, hogy ez talán párizsi vagy parizer, de nem, mert habár a hasonló árban lévő párizsi vagy parizer is gyakran szar, büdös, és néha ugyanolyan gyomorbántalmakat okoz, mint ez a valami, de mégse lehet az, mert ez sárga és nem olyan számomra meghatározhatatlan párizsirózaszínféle színű förtelem. Gondoltam talán akkor ez biztosan egy poshadt muskotályból készült kisfröccs, de mivel nem tudtam meginni, rá kellett jönnöm, hogy ez a meghatározás nem igaz rá. Agonizálok, forgok, kételyeim vannak, a főnököm külföldön nyaral.
Tudom Tibor, hogy unalmas és fárasztó ezt hallgatnod, de amíg idejöttem, valami ribanc ellopta az öngyújtómat, ami miatt nagyon ideges lettem, és ezt csak tetézte, hogy senkinek nem volt tüze, akivel idefele jövet találkoztam, így pedig nem tudtam rágyújtani, amitől rohadt ideges lettem, úgyhogy ezt is neked kell lenyelned, mert Téged azért is fizetnek, hogy nekem igazat adj. Tehát Tibor, mind az előbbi vizsgálódásomat tovább folytatva azt is be kellett látnom, hogy eme sajtnak nevezett szarnak valami köze van a böjthöz, mert emez biztosan nem hús, de még ennek tetejébe meg sem lehet enni. De szomorúan konstatálni kényszerültem azt is, hogy a böjtnek bizonyos körökben van oka, célja és haszna is, márpedig ennek a silány sajtra hasonlítható valaminek látszólag se célja, se haszna, se különösebb figyelembe vehető oka nincsen. Nem is értem azt, hogy miért létezik egyáltalán, és azt sem, hogy ha már egyszer van, miért nem szűnik meg csak úgy létezni, vagy miért nem jön ide valaki, akinek nagyobb hatalma van nálunk, és miért nem törli ki a létezésből ő maga. A menedzser éppen kúrja a titkárnőt. Nem ér rá.
Tibor, ide figyelj, ne bambulj, még nem fejeztem be a mondandómat! Abban is elkezdtem reménykedni, hogy ez a valami ehetetlen ipari szenny, vagy egy vuki a Csillagok háborújából, de a vukik szőrösek és büdösek ez pedig nem szőrös, de legalább se vuki, se sajt, se semmilyen szaga nincsen. Ha ez egy vuki lenne, akkor azért örültem volna neki egy kicsit, mert legalább történne valami nem hétköznapi dolog itt a sajtpultban mindenki nagy örömére.
Szerencsére rájöttem végül, hogy ez a darab valami egészen biztosan nem fog elromlani, mivel nem ételből van, és kiváltképp hasonlít egy szép sárga papírnehezékre, továbbá a tesztelés után úgy láttam, hogy ezen feladatát el tudja végezni, sőt tetszőlegesen formálható és faragható is, így mondhatni egy kiváló papírnehezékről beszélünk. Aztán arra is rájöttem, hogy többfunkciós dologról van szó, mert a papírnehezék létén kívül ez maga az agymenés. A sárga, ízetlen, emberi szervezet által fel nem dolgozható agymenés, amit néha kiválóan lehet papírnehezékként használni, de vészhelyzetekben stresszlabdaként is megállja a helyét, mivel bár nehezen, de össze tudom nyomogatni a markomban, és utána mindig felveszi az eredeti formáját. Kedves Tibor, te, aki itt dolgozol, gondoltad-e valaha is az életben, hogy apró paradoxonokat fogsz a sajtpultodban árulni 1340 Ft/kg-os áron? Paradoxonok, mert stresszlabdák és ezért levezetik a feszültséget, de amikor nem azok, akkor kicsi agymenések, amitől az ember hüledezik és felidegesíti magát, feszült lesz, de amikor egyik feladatukat sem végzik, akkor éppen papírnehezékek. És abból legalább a legkiválóbb fajták.
Így jöttem rá, hogy ezeknek a kis retteneteknek mégis van okuk, céljuk és értelmük, mindezek után pedig be kellett látnom, hogy ti bizony böjtöt árultok a sajtpultban 1340 FT/kg-os áron. Javaslom, hogy cseréljetek árcímkét. Húsvétkor egészen biztosan kifosztanák a pultot a Hitgyülisek.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: 3 Malac építési tanácsai 1. csatorna 2012.10.11. 08:34:57
Trackback: Nem minden sajt papsajt! Nem is birsalmasajt! Vagy vasajt! 2012.10.10. 23:46:07
Trackback: Nem minden sajt papsajt! Nem is birsalmasajt! Vagy vasajt! 2012.10.10. 23:46:03
Trackback: Nem minden sajt papsajt! Nem is birsalmasajt! Vagy vasajt! 2012.10.10. 23:45:03
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Sonka Nery 2012.10.10. 22:22:38
ubu1 2012.10.10. 22:36:48
cso zsi 2012.10.10. 22:47:08
DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.10.10. 22:53:12
Miért piszkálod a mi szeretett Tiborunkat? Miért?
Annyit sem tudsz, hogy a sajt egy olyan produktum, ami SAJTOLÁSSAL állítódik elő, így eme folyamat tetszőlegessége, és a felhasznált sajtolandó alapanyagok végtelen kombinációjának okán értelmetlen bármiféle szerves - vagy méginkább szűkítvén - állati eredetet kölcsönözni neki? Hol van az kéremszépen deklarálva, hol van az fehéren feketével leírva, hogy amikor azt mondom sajt, akkor én nem disznósajtra, vagy például egy gumiöntvény tömörítése során keletkező masszára gondolok?
Bélám, hát hol?
Az, hogy téged, a naív emberpalántát képes megtéveszteni egy tárgy színe, az a te egyéni problémád. Sárga? Igen. Mondjuk egy összepréselt kéndarab milyen színű lenne Béla? Naugye! Vagy fél mázsa kisajtolt kanári, az milyen színű? És képes vagy felfogni, hogy annak kilója mennyibe kerülne? Vettél te már életedben kanárit???? Kurvadrága Bélám! És nagyon gazdaságtalanul sajtolható! A java pocsékba megy! 1345 forintért te nem tudsz olyat gyártani!
Úgyhogy mielőtt kipellengérezed itt nekünk szeretett feszkós Tiborunkat, máskor jobban tájékozódj!
mert morcosak leszünk, és akkor neked jaj!
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.10. 22:59:25
2000 forint alatt nincs sajt. Sajnos felette sem mind sajt :(
Rántott máj (törölt) 2012.10.10. 23:04:49
A legdaragabb, valodi sajtok valasztekaban rengeteg olyan van, aminek nincs karakteres allaga es ize, olyan is, ami hasmenest okoz, olyan meg plane, ami faforgaccsal ragcsalt parafadugora emlekeztet. Ezzel a felutessel mar eleve nevetseges a poszt, tekintve, hogy a szerzonek fogalma sincs a sajtokrol a trappistan kivul.
Ugyanakkor azt nem vitatom, hogy a fent emlitett termek aligha sajt. Legalabbis hozzaertok szoktak mondani, hogy ennyibol egyszeruen keptelenseg sajtot eloallitani (ami mondjuk meg mindig nem bizonyitek - multik szoktak eloallitasi ar alatt adni dolgokat - de az, hogy nem akcios, hanem allando arrol van szo, elegge valoszinusiti a dolgot).
Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.10. 23:17:55
Malachi 2012.10.10. 23:22:15
reggelre kidolgozom a részleteket. van egy olyan érzésem, hogy végre megfogtuk az Isten lábát.
komplikato 2012.10.10. 23:29:04
"Tojás."
"Nem az! Mellette!"
"Ja, az a kenyér ..."
Alien
dr Smittpálelnökúr 2012.10.10. 23:33:27
Királyvíz 2012.10.10. 23:37:25
De a szín és állag elemzés tényleg pocsék, mert ezerféle sajt van, ami nem sárga, nem illatos, viszont faforgács jellegű. Mást ne mondjak, ott a feta. Fehér, fura az állaga, kurva sós, de azon kívül se íze, se bűze. Vagy a mascarpone. Na, az nem véletlenül csak összetevőként használják ételekbe, mert magában aztán egy nagy nulla.
Ha sajtot akarsz venni, akkor irány a delikát. Csak ott lehet normálisat kapni, csak rohadt drágán.
Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.10. 23:41:29
Ha eszem belőle, nekem is lesz?
Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.10.10. 23:51:00
De persze a Bakony camembert, amit nagyon tudok szeretni, hol olvadósan lágy belül, hol egy fehéres, kemény magot találok, hol pedig pont olyat, amiért érdemes vele próbálkoznom. Ugyanaz a márka, ugyanaz a gyártó. Biztos meghalt az egyetlen ember, aki ismerte a pontos receptet.
sumo · http://sumo.4242.hu 2012.10.11. 00:05:43
Mikrobi 2012.10.11. 00:19:14
Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.11. 00:22:21
Dr. jegeket_bérleteket 2012.10.11. 00:52:01
СubE 2012.10.11. 01:37:13
Motherhacker 2012.10.11. 04:04:59
ezu 2012.10.11. 04:44:13
entro 2012.10.11. 04:48:59
szép új világ... 2012.10.11. 06:15:30
poszter@: Igazad van, bár senki nem kényszerít, hogy vedd meg az a sajtszerű képződményt, van aki meg ennek is örül. Neki is kell adni valamit a gyerekkel az iskolába/enni napközben. Szóval igaz-igaz, csak picit szelídebben.
jog-ász 2012.10.11. 06:41:33
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.10.11. 06:43:09
A camembert annyiféle állagú, ahány napos.
Jobb helyeken megkérdezik, mikor szeretnéd fogyasztani, és ahhoz választják ki a darabot.
preddy 2012.10.11. 06:43:23
Ennyi!
Vegyen a kedves posztoló, ha már ilyen igényes, Gruyére sajtot, már ha van pénze rá!
Szádbafingok 2012.10.11. 06:59:41
Néhány jótanács: a száraz, morzsalékos sajt sokkal élvezhetőbb, ha a májkrémet vastagabban kenjük a szendvicsbe, ízfokozóként pedig alkalmazzunk Piros Arany pöttyöket. Pincehideg UHT tej illik hozzá.
anyahajókabinajtóhajtogató 2012.10.11. 07:02:46
www.youtube.com/watch?v=zdAHueOU6Cc
ob.szerver 2012.10.11. 07:22:51
Tetves Dög 2012.10.11. 07:29:08
Egyébként pedig van elfogadható élvezeti és használati értékű sajt nem sokkal többért még az inkriminált helyen és a többi hasonszőrűben is, nem is sokkal többért. Ha csóró vagy, inkább vegyél abból, kicsit kevesebbet. A nem annyira hülyék így csinálják, tudod?
Void Bunkoid 2012.10.11. 07:44:03
Behajtó70 2012.10.11. 07:45:12
Te nem kapsz egyest, hanem simán évismétlés leszen!
Void Bunkoid 2012.10.11. 07:45:58
ezen befetrengtem :)))
polly graph 2012.10.11. 07:52:41
Zka77 2012.10.11. 07:59:33
СubE 2012.10.11. 07:59:44
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 08:02:29
Tehát ha sajt a neve, akkor az bezony tej. Azon persze lehet elmélkedni, hogy a legtöbb, 2000 forint alatti sajt általában a semleges ízű, jellegtelenebb kategóriából kerül ki (trappista például), de ettől még az sajt.
2012.10.11. 08:03:31
^LutheR^ 2012.10.11. 08:09:56
windex 2012.10.11. 08:33:45
vincent66 2012.10.11. 08:38:14
rdi 2012.10.11. 08:38:16
"Ne járj a feszkóba. A CBA-ban olyan Camembert, Fromage de Brie, Emmenthal, Bleu d'Auvergne stb. sajtokat kapsz kilónként 4-500 Ft-ért, hogy minden ujjadat megnyalod utánuk. Hiába, ennyit számít, ha a bolt tulajdonosai nem luxusprofitra éhes külföldi karvalytőkések, hanem szerény haszonnal is beérő nemzeti vállalkozók. "
Ez ugye irónia akart lenni...?
alien 2012.10.11. 08:38:51
az már biztos, hogy nem a nap
írása, de a továbbiak már bizonytalanok
szokj le a cigiről nem szagolom a füstöt, nem kell öngyújtó és így vehetsz rendes sajtot megéri, azzal meg jobban fog menni az írás
alien 2012.10.11. 08:40:22
vincent66 2012.10.11. 08:41:27
2012.10.11. 08:43:07
dez01 2012.10.11. 08:49:50
dez01 2012.10.11. 08:52:28
Ezekben éppen ez a szép....
genyamagyar 2012.10.11. 08:58:23
Nem csak írni, olvasni is tudni kell!
genyamagyar 2012.10.11. 09:00:06
Stormking: Ez nem írás!
RKlara 2012.10.11. 09:02:28
Void Bunkoid 2012.10.11. 09:02:30
Az max pénzmosoda az udvar végében levő illegális benzinkútból származó jövedelem kifehérítésére :)
windex 2012.10.11. 09:10:01
pihepuha 2012.10.11. 09:10:56
Netuddki. 2012.10.11. 09:11:29
DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.10.11. 09:13:08
szvsz 2012.10.11. 09:15:39
Bretschneider detektív 2012.10.11. 09:21:49
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 09:24:45
ob.szerver 2012.10.11. 09:33:29
"melyik cba-ban?!"
Bármelyikben! Ha ugyanis a cég tulajdonosai a magyar lakosság egészségét és jólétét a saját profitjuknál is előrébb helyező nemzeti érzelmű vállalkozók, akkor a francia prémium sajtokat is olcsóbban tudják adni, mint a magyar fogyasztók kizsákmányolására és egészségrombolására specializálódott piacrabló karvalytőkésk a saját silány minőségű termékeiket.
AnnaKarenina 2012.10.11. 09:45:14
A CBA-t reklámozó meg menjen a fenébe, a magyar tőkés éppen olyan tőkés, mint a világon bármelyik. Sőt. Megtörténhet, hogy éhesebb, mint a világ bármely más kapitalistája.
eßemfaßom meg áll 2012.10.11. 10:02:29
2. A legtöbb ezerforintos occotrappista egy hónap alatt finom sajtáá érlelődik a hűtőben, aki olcsón akar zamatosat az ne aznap egye a 2 napja legyártott gazdaságosat. Ez a poszt meg egy hónap mulva is pont ugyanilyen szar lesz, max a kommentek érlelik egy kicsit jobbá.
eßemfaßom meg áll 2012.10.11. 10:06:03
genyamagyar 2012.10.11. 10:08:53
Ha ha ha! Ez jó! Úgy kacagtam, hogy a könnyem is kicsordult!
:DDDDD
AnnaKarenina 2012.10.11. 10:09:06
Számomra a sajtügy, akár a borügy túlmisztifikált, és ezzel nem azt mondom, hogy n tudnék a különböző minőségek között különbséget tenni.:)
AnnaKarenina 2012.10.11. 10:10:50
komplikato 2012.10.11. 10:17:29
OFF: Ha annyira nemzeti, miért nem ebben az országban adózik, hanem Svájcban?
genyamagyar 2012.10.11. 10:19:34
Ej, ej! Te nem tudod értékelni a "pókhálós pincékben derűs szakértelemmel átitatott, Dunántúli lankák aranyló napsütésében szemként érlelt és a tavaszi liliomok illatanyagával vetekedő, híres vitézek által kedvelt szőlőfürtökből készült nemes borok"-at ?
Há' milyen embör vagyol? :)
komplikato 2012.10.11. 10:20:01
De. Csak nekem ciki, hogy olasz konzerv olcsóbb? Belga vaj olcsóbb? Osztrák túró olcsóbb? Stb.
Steve_Jones 2012.10.11. 10:29:15
AnnaKarenina 2012.10.11. 10:29:42
AnnaKarenina 2012.10.11. 10:30:38
pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.11. 10:30:39
Fingom sincs, hogy tulképp mit is akart mondani a posztoló, azon túl, hogy valami szart vesz RENDSZERESEN a Tescoban, amitől fosik.
Mégis megveszi. Aztán reklamál. És udvariatlanul kioktatja a Tibort.
Nem értem.
genyamagyar 2012.10.11. 10:37:40
Ő valami finom magyar sajttól akar f*sni!
Nem mindegy! :)
Steve_Jones 2012.10.11. 10:39:23
Brix 2012.10.11. 10:54:22
Nagyon szeretem a Maasdam holland és a német Tilister sajtot , de amit legutóbb a coopban vettem magyar tolle trapista sajt , mindössze 1000ft/kg áron , akcióban az is nagyon jó minőségű volt. Érdemes a magyar kézműves sajtokat is kipróbálni ,ami egy kicsit drágább árfekvésben, mivel Magyarország nem a legoptimálisabb éghajlatú ország a tejtermeléshez. A CBA a legdrágább , sajtok tekintetében, néha már a pofátlanság határát súrolja az áraival. A Coopban néha vannak jó akciók. Ha obijektív akarok lenni, akkor azt kell mondjam: a magyar üzletláncok rosszabb áron dolgoznak mint a külföldiek. A fideszbérenc Lázár tesók a legnagyobb csavargók
jewdi76 2012.10.11. 11:03:54
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:03:54
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:06:03
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:09:26
Bretschneider detektív 2012.10.11. 11:15:39
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:17:52
Például ott van a szuper magyar gyártású emmentáli sajt, amin nincs lyuk, mert a magyar gyárban 1 hónap alatt elkészül a 4-10 hónapos érlelés helyett.
Vagy ott van a camambert, amiből szintén alig lehet normálisat kapni, mert szétfagyasztják az intelligens szállítók.
Brix 2012.10.11. 11:38:10
Beluskj 2012.10.11. 11:45:10
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:45:20
baliquez 2012.10.11. 12:17:27
AnnaKarenina 2012.10.11. 13:08:33
(Az én családom még látott lyukas magyar ementálit is, tehát volt idő, amikor még normális gyártás volt.)
Frőczy Sanyi 2012.10.11. 13:15:59
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 13:24:27
- Tibor, ez nem sajt.
- Igen, de én nem is állítottam, hogy sajt volna.
- Én azt hittem, sajt.
- Nem sajt.
- De Tibor, EZ nem sajt.
- Igen, én is ezt mondom, ez NEM sajt.
- De TIBOR, EZ NEM SAJT!
- Tudom.
- De Tibor....
és így tovább...
remélem érted, mit akarok mondani:)
pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.11. 13:28:38
Amúgy meg esküszöm kíváncsi vagyok, hogy ha bekötött szemmel kéne netgourmandnak kiválasztania az elé tett sajtokból, hogy melyik magyar, melyik milyen, hányan találnák el... :)
vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 13:33:17
tehát E-kódja van a citromsavnak, az agar-agar nevű vörösmoszatnak vagy a C-vitaminnak is.
Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 13:37:02
Nekem semmi bajom nem lenne a műsajtokkal, ha nem kevernék őket a sajtok közé és nem szerepelne jelentős részükön a "sajt" szó. Ez ugyanaz, mint amikor egyesek ráírják a kókuszzsír habra, hogy tejszínhab, pedig tejszínt sose látott (szerencsére mostanában már kezdik kerülni a hamis megnevezést, de még mindig gyakori).
solesz · www.index.hu 2012.10.11. 13:41:23
ha nem érti keressen rá a google-ban.
ha megértette, akkor olvassa el újra a posztot.
tetszik már?
Acélcápa 2012.10.11. 14:00:25
solesz · www.index.hu 2012.10.11. 14:35:40
Stormking 2012.10.11. 14:40:46
Elég szép kis vita kerekedett itt az irománnyal és a sajtokkal kapcsolatban, ennek pedig kifejezetten örülök!
Nem hivatalosan hozzá szeretném fűzni még a következőket:
Azt még eddig nem szögeztük le a blogon található írásokkal és hangvétellel kapcsolatosan, hogy ezen a blogon teljes egészében a Gonzo irodalmi, publicisztikai, bizonyos értelemben eszmei irányultságát kívánjuk művelni és életbentrtani.
Eme írás is ebben a szellemben készült és ehhez az is hozzátartozik, hogy csupán annyi az alapja eme műnek (legyen ez sokak szerint méltányolhatatlanul rossz, részletkérdés, minket egyáltalán nem érdekel) körülbelül annyi alapja van, hogy néhányszor ettem rossz sajtot - ami nem volt olcsó.
!A Tiborral lefolytatott párbeszédem nem történt meg. Ezek után pedig a mű a valósággal történő mindennemű egyezése a véletlen műve.!
Ellenben: a mű feldolgoz egy problémát, ami a silány termékek értékesítésében merül ki. Úgy látom a mű pontosan elérte a célját, vita kerekedett ebből, látszik, hogy sokan tapasztaljátok ezt a problémát. Ezúton pedig minden értelmes hozzászólásért nagyon hálás vagyok és ezt mondhatom szerintem a blog többi írójának nevében is.
Ezen felül ma várhtó egy hivatalos bejelentés a blog szerkesztői részéről (részemről is), ami deklarálja a blog célját, hangvételét és miegymását.
norkaanyo 2012.10.11. 14:57:47
Stormking 2012.10.11. 18:27:02
pipi néni · http://megoldjukrnr.blog.hu 2012.10.11. 21:20:52
windex 2012.10.14. 23:35:20