HTML

gonzoworld

Friss topikok

  • norkaanyo: Acélváros! Nehéz szürke nappalok... :D (2014.12.06. 20:24) Miskolc, te kibaszott állat
  • Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Lemmy speedet tol nem kokót! (2014.08.28. 21:58) Lemmy nem halhat meg
  • Raoul_Duke: Hűűű. Végszóra. Régen volt már bejegyzés. (2013.03.06. 18:53) Egy nélkül
  • Raoul_Duke: Mesteri. A konfettit tegyük el késöbbre. (2012.12.22. 14:42) Jövőnk
  • Zabaalint (törölt): Elolvasva a cikket rá kell jönnöm, hogy hazánk 1 millió állampolgára mekkora teljesítményt visz vé... (2012.12.04. 08:26) Múltidéző: Az iszákosság művészete

Címkék

0=0. (1) 11 (1) 5 (1) 6 (1) Alkímia (1) beat (1) gitár (1) II (1) Nuit (1) önbecsülés (1) prostitúció (1) QBL (1) sör (1) söröző (1) szabad vers (1) Thelema (1) Címkefelhő

2012.10.10. 20:07 Stormking

Tibor, ez nem sajt.

   Tudom, hogy nem tehetsz róla Tibor, hogy éppen te állsz itt ebben a rohadt sajtpultban, és én is csak részlegesen tehetek arról, hogy ebbe a rohadt Feszkó hipermarketbe járkálok ahelyett, hogy normális boltban vásárolnék sajtot, és ezért pont neked fogom elmondani azt, amit már egy napja tervezek elmondani valakinek. Most arra kérlek, hogy ne szólj közbe, mert nem azért jöttem ide, hogy a kerteléseket és a magyarázkodásokat hallgassam, hanem azért, hogy elmondjam amit gondolok.  Tibor, szeretnélek tájékoztatni arról - ha esetleg még nem tudnád -, hogy az, amit ti sajt címén árultok 1340 Ft/kg-os áron, az nem sajt, hanem valami egészen más. Én magam sem tudom, hogy mi ez, de ha sajt lenne, akkor lenne karakteres állaga és íze, továbbá nem okozna hasmenést, no meg mindezek után nem emlékeztetne a fogyasztása arra, mintha egy parafadugót rágcsálnék faforgáccsal. Sokat gondolkodtam azon, hogy mi lehet ez, ha már nem sajt. Ki is zártam néhány dolgot, ami biztosan nem.

  Az biztos, hogy ez nem a Nap, mert habár a Nap sárga akkor, amikor nem kékes vagy vöröses, de mindenképpen forró és kiégeti a retinámat, ha sokáig bámulom; ez a valami pedig nem égeti ki a retinámat és nem is forró, tehát biztosan nem a Nap. Az is eszembe jutott, hogy ez a reggel, de el kellett vetnem, mert a reggelhez jár egy jó kávé és egy cigaretta, márpedig nem emlékszem arra, hogy ehhez adtatok volna kávét és cigarettát, vagy legalább az egyiket, így tehát nem reggel. Azt is megvizsgáltam, hogy ez talán párizsi vagy parizer, de nem, mert habár a hasonló árban lévő párizsi vagy parizer is gyakran szar, büdös, és néha ugyanolyan gyomorbántalmakat okoz, mint ez a valami, de mégse lehet az, mert ez sárga és nem olyan számomra meghatározhatatlan párizsirózaszínféle színű förtelem. Gondoltam talán akkor ez biztosan egy poshadt muskotályból készült kisfröccs, de mivel nem tudtam meginni, rá kellett jönnöm, hogy ez a meghatározás nem igaz rá. Agonizálok, forgok, kételyeim vannak, a főnököm külföldön nyaral.

   Tudom Tibor, hogy unalmas és fárasztó ezt hallgatnod, de amíg idejöttem, valami ribanc ellopta az öngyújtómat, ami miatt nagyon ideges lettem, és ezt csak tetézte, hogy senkinek nem volt tüze, akivel idefele jövet találkoztam, így pedig nem tudtam rágyújtani, amitől rohadt ideges lettem, úgyhogy ezt is neked kell lenyelned, mert Téged azért is fizetnek, hogy nekem igazat adj. Tehát Tibor, mind az előbbi vizsgálódásomat tovább folytatva azt is be kellett látnom, hogy eme sajtnak nevezett szarnak valami köze van a böjthöz, mert emez biztosan nem hús, de még ennek tetejébe meg sem lehet enni. De szomorúan konstatálni kényszerültem azt is, hogy a böjtnek bizonyos körökben van oka, célja és haszna is, márpedig ennek a silány sajtra hasonlítható valaminek látszólag se célja, se haszna, se különösebb figyelembe vehető oka nincsen. Nem is értem azt, hogy miért létezik egyáltalán, és azt sem, hogy ha már egyszer van, miért nem szűnik meg csak úgy létezni, vagy miért nem jön ide valaki, akinek nagyobb hatalma van nálunk, és miért nem törli ki a létezésből ő maga. A menedzser éppen kúrja a titkárnőt. Nem ér rá.

  Tibor, ide figyelj, ne bambulj, még nem fejeztem be a mondandómat! Abban is elkezdtem reménykedni, hogy ez a valami ehetetlen ipari szenny, vagy egy vuki a Csillagok háborújából, de a vukik szőrösek és büdösek ez pedig nem szőrös, de legalább se vuki, se sajt, se semmilyen szaga nincsen. Ha ez egy vuki lenne, akkor azért örültem volna neki egy kicsit, mert legalább történne valami nem hétköznapi dolog itt a sajtpultban mindenki nagy örömére. 

   Szerencsére rájöttem végül, hogy ez a darab valami egészen biztosan nem fog elromlani, mivel nem ételből van, és kiváltképp hasonlít egy szép sárga papírnehezékre, továbbá a tesztelés után úgy láttam, hogy ezen feladatát el tudja végezni, sőt tetszőlegesen formálható és faragható is, így mondhatni egy kiváló papírnehezékről beszélünk. Aztán arra is rájöttem, hogy többfunkciós dologról van szó, mert a papírnehezék létén kívül ez maga az agymenés. A sárga, ízetlen, emberi szervezet által fel nem dolgozható agymenés, amit néha kiválóan lehet papírnehezékként használni, de vészhelyzetekben stresszlabdaként is megállja a helyét, mivel bár nehezen, de össze tudom nyomogatni a markomban, és utána mindig felveszi az eredeti formáját. Kedves Tibor, te, aki itt dolgozol, gondoltad-e valaha is az életben, hogy apró paradoxonokat fogsz a sajtpultodban árulni 1340 Ft/kg-os áron? Paradoxonok, mert stresszlabdák és ezért levezetik a feszültséget, de amikor nem azok, akkor kicsi agymenések, amitől az ember hüledezik és felidegesíti magát, feszült lesz, de amikor egyik feladatukat sem végzik, akkor éppen papírnehezékek. És abból legalább a legkiválóbb fajták.

   Így jöttem rá, hogy ezeknek a kis retteneteknek mégis van okuk, céljuk és értelmük, mindezek után pedig be kellett látnom, hogy ti bizony böjtöt árultok a sajtpultban 1340 FT/kg-os áron. Javaslom, hogy cseréljetek árcímkét. Húsvétkor egészen biztosan kifosztanák a pultot a Hitgyülisek.

99 komment · 4 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://gonzoworld.blog.hu/api/trackback/id/tr144830263

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 3 Malac építési tanácsai 1. csatorna 2012.10.11. 08:34:57

Ne feledd Szakikám, ami befolyik az egyszer ki is folyik, és nem mindegy, hogy hol! Tervezz, rajzolj, gondolkodj! Mielőtt véglegesen összeállítod, tégy úgy mint a kíváncsi tinédzser: tedd be gumi nélkül! Hidd el, a PVC és a gumitö...

Trackback: Nem minden sajt papsajt! Nem is birsalmasajt! Vagy vasajt! 2012.10.10. 23:46:07

Báncsák a sajtpultos Tibrot!A múltkor egy banyamobilos nyanya osztotta ki, mert szerinte minden élelmiszerre fel kellene írni, hogy melyik országban és hogy miből készült.A sajtpultban sorakozó, sajtnak látszó tárgyakra pedig nem volt ráírva.Egyikre se...

Trackback: Nem minden sajt papsajt! Nem is birsalmasajt! Vagy vasajt! 2012.10.10. 23:46:03

Báncsák a sajtpultos Tibrot!A múltkor egy banyamobilos nyanya osztotta ki, mert szerinte minden élelmiszerre fel kellene írni, hogy melyik országban és hogy miből készült.A sajtpultban sorakozó, sajtnak látszó tárgyakra pedig nem volt ráírva.Egyikre se...

Trackback: Nem minden sajt papsajt! Nem is birsalmasajt! Vagy vasajt! 2012.10.10. 23:45:03

Báncsák a sajtpultos Tibrot!A múltkor egy banyamobilos nyanya osztotta ki, mert szerinte minden élelmiszerre fel kellene írni, hogy melyik országban és hogy miből készült.A sajtpultban sorakozó, sajtnak látszó tárgyakra pedig nem volt ráírva.Egyikre se...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sonka Nery 2012.10.10. 22:22:38

baszki gratulálok, ennek az égegyadta világon semmi értelme nincsen, nem lehetett egyszerű összezagyválni...

ubu1 2012.10.10. 22:36:48

Nálunk a munkahelyen már régóta mondják, hogy ahová kajálni járunk, ott bizonyos ételekbe sajt helyett valami élelmiszer-készítményt tesznek. Lehet, hogy pont ezt teszik bele. Sárga, élelmiszerből van, de nem az. Úgyhogy ráillik.

cso zsi 2012.10.10. 22:47:08

A minap valamelyik hárombetűs boltból szerezték be az egyik sajtkülönlegességet. A leírás kb megegyezett a fentiekkel, de két nap után (az otthoni hűtőben) az íze savanyú lett. Más sajtokkal (és annak látszó izékkel) ilyet még nem tapasztaltam.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.10.10. 22:53:12

Kedves Béla!

Miért piszkálod a mi szeretett Tiborunkat? Miért?
Annyit sem tudsz, hogy a sajt egy olyan produktum, ami SAJTOLÁSSAL állítódik elő, így eme folyamat tetszőlegessége, és a felhasznált sajtolandó alapanyagok végtelen kombinációjának okán értelmetlen bármiféle szerves - vagy méginkább szűkítvén - állati eredetet kölcsönözni neki? Hol van az kéremszépen deklarálva, hol van az fehéren feketével leírva, hogy amikor azt mondom sajt, akkor én nem disznósajtra, vagy például egy gumiöntvény tömörítése során keletkező masszára gondolok?
Bélám, hát hol?
Az, hogy téged, a naív emberpalántát képes megtéveszteni egy tárgy színe, az a te egyéni problémád. Sárga? Igen. Mondjuk egy összepréselt kéndarab milyen színű lenne Béla? Naugye! Vagy fél mázsa kisajtolt kanári, az milyen színű? És képes vagy felfogni, hogy annak kilója mennyibe kerülne? Vettél te már életedben kanárit???? Kurvadrága Bélám! És nagyon gazdaságtalanul sajtolható! A java pocsékba megy! 1345 forintért te nem tudsz olyat gyártani!
Úgyhogy mielőtt kipellengérezed itt nekünk szeretett feszkós Tiborunkat, máskor jobban tájékozódj!
mert morcosak leszünk, és akkor neked jaj!

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.10. 22:59:25

@ubu1: Az igénytelenebb éttermek, pizzériák már régóta nem használnak igazi sajtot, hanem analóg sajtként ismert utánzatokat. Ezeket növényi zsírokból, olajokból, keményítőkből gyártják, de adnak hozzájuk valamennyi sajtot és permeátumot is. Természetesen a boltban ezeket is sajtként árulják...

2000 forint alatt nincs sajt. Sajnos felette sem mind sajt :(

Rántott máj (törölt) 2012.10.10. 23:04:49

"Én magam sem tudom, hogy mi ez, de ha sajt lenne, akkor lenne karakteres állaga és íze, továbbá nem okozna hasmenést, no meg mindezek után nem emlékeztetne a fogyasztása arra, mintha egy parafadugót rágcsálnék faforgáccsal."
A legdaragabb, valodi sajtok valasztekaban rengeteg olyan van, aminek nincs karakteres allaga es ize, olyan is, ami hasmenest okoz, olyan meg plane, ami faforgaccsal ragcsalt parafadugora emlekeztet. Ezzel a felutessel mar eleve nevetseges a poszt, tekintve, hogy a szerzonek fogalma sincs a sajtokrol a trappistan kivul.
Ugyanakkor azt nem vitatom, hogy a fent emlitett termek aligha sajt. Legalabbis hozzaertok szoktak mondani, hogy ennyibol egyszeruen keptelenseg sajtot eloallitani (ami mondjuk meg mindig nem bizonyitek - multik szoktak eloallitasi ar alatt adni dolgokat - de az, hogy nem akcios, hanem allando arrol van szo, elegge valoszinusiti a dolgot).

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.10. 23:17:55

Ahogy elnézem, nem csak ehetetlen, de hallucinogén is. Úgy viszont elég jó biznisz az 1340 huf.

Malachi 2012.10.10. 23:22:15

@Püspök utcai gombaszedő: ráadásul per kiló. grammra átszámolva az csak 1,34 forint!!! már csak azt kéne megoldani, hogy tekerni lehessen belőle és tessék, megvan az évszázad biznisze.

reggelre kidolgozom a részleteket. van egy olyan érzésem, hogy végre megfogtuk az Isten lábát.

komplikato 2012.10.10. 23:29:04

"Mi ez a sárga ragacs?"
"Tojás."
"Nem az! Mellette!"
"Ja, az a kenyér ..."

Alien

Királyvíz 2012.10.10. 23:37:25

1340/kiló áron tényleg nem lehet sajt. Olyan nincs.
De a szín és állag elemzés tényleg pocsék, mert ezerféle sajt van, ami nem sárga, nem illatos, viszont faforgács jellegű. Mást ne mondjak, ott a feta. Fehér, fura az állaga, kurva sós, de azon kívül se íze, se bűze. Vagy a mascarpone. Na, az nem véletlenül csak összetevőként használják ételekbe, mert magában aztán egy nagy nulla.

Ha sajtot akarsz venni, akkor irány a delikát. Csak ott lehet normálisat kapni, csak rohadt drágán.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.10. 23:41:29

@Malachi: "van egy olyan érzésem, hogy végre megfogtuk az Isten lábát."

Ha eszem belőle, nekem is lesz?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.10.10. 23:51:00

A feleségem többnyire ugyanott intézi a heti bevásárlást, valami nagyobb hálózat boltjában. Mindig hoz sajtot is, többnyire trapistát, mert az nem túl drága. Minden alkalommal tippelek arra, hogy az ugyanonnan származó trapista sajt ma éppen hogy fest. A majdnem fehér, túrószerűen forgácsolódó anyagtól a szép, sárga, gumiszerűen ruganyos, finom sajtig bármi előfordulhat. Vagy van benne lyuk, sok vagy kevés, vagy nincs, egyáltalán, egy sem. Minden héten más, mondom, de lehet, hogy akár naponta változik ott a stílus. Szóval megtanultam, hogy a trapista sajt, mint szóképződmény azt jelenti, hogy "valamilyen sajt, valamiből, ahogy sikerül".

De persze a Bakony camembert, amit nagyon tudok szeretni, hol olvadósan lágy belül, hol egy fehéres, kemény magot találok, hol pedig pont olyat, amiért érdemes vele próbálkoznom. Ugyanaz a márka, ugyanaz a gyártó. Biztos meghalt az egyetlen ember, aki ismerte a pontos receptet.

sumo · http://sumo.4242.hu 2012.10.11. 00:05:43

Gratulálok. Régen olvastam ilyen erőltetett, izzadságszagú baromságot.

Mikrobi 2012.10.11. 00:19:14

Húsvétkor böjtölünk a legkevésbé. Leülhetsz, egyes.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.11. 00:22:21

sose bírtam a hazai tejtermékeket, a vajaink külön blogot érdemelnének, annyira szarok

Dr. jegeket_bérleteket 2012.10.11. 00:52:01

1340 Ft/kg? Micsoda pazarlás! A spárban meg az osanban rendszeresen lehet találni 999 Ft/kg-s sajtokat, komolyabb akciózás esetén 899 sem kizárt. :-)

СubE 2012.10.11. 01:37:13

Én 12000 forint alatt nem veszek sajtot mivel ez alatt csak olyan sajtnak látszó élelmiszernek csúfolt szarok vannak amiket valójában, autómosókból összeszedett olajos kendőkből, állati maradványokból és használt sütőolajból állítanak elő préseléssel és mesterséges színezéssel. A vajról ne is beszéljünk. Vajat legközelebb Svájcban lehet venni. Amiket itthon árulnak azoknak közük nincs a vajhoz. Egy ismerősömtől hallottam akinek a nagybátyja anyósának a legjobb barátnője mondta, hogy a vajat itthon igazából reszelt sárgarépából és szalonnából állítják elő. A fehéres sárgás szín pedig a belekerült egyéb fehérjéknek köszönhető amik azon a sertésfeldolgozó telepen maradnak hátra ahol ezeket "vajakat" is készítik.

ezu 2012.10.11. 04:44:13

@Étteremkritikus: Ahova én járok, ott ráírják. Pizzafeltét a neve (véletlenül sem írják rá, hogy sajt), és ezer forint. Sajt meg bőven van kétezer alatt. Holland is, nem csak lengyel, meg tót. Hogy a magyarok miért csak kibaszott drágán tudnak sajtot készíteni, azt nem tudom.

entro 2012.10.11. 04:48:59

Grat az írónak, könnyesre röhögtem magam korán reggel! Amúgy van már olyan termék is, amiről ők is tudják, hogy nem sajt, és el is nevezték: "Pizzafeltét" néven van árulva (komolyan), sajtszerű, és lehet, hogy a pizzára sütve meg is lehet enni, de önmagában, hidegen fogyasztva értelmezhetetlen.

szép új világ... 2012.10.11. 06:15:30

@Somló November: a magyar sajtok - egy-egy téves gyártástól eltekintve - borzasztóak tényleg. Tegyünk egymás mellé/kóstoljunk már meg egy átlag francia és egy extra magyar camambert. Na hát ez a difi.

poszter@: Igazad van, bár senki nem kényszerít, hogy vedd meg az a sajtszerű képződményt, van aki meg ennek is örül. Neki is kell adni valamit a gyerekkel az iskolába/enni napközben. Szóval igaz-igaz, csak picit szelídebben.

jog-ász 2012.10.11. 06:41:33

vannak neten házi készitésü sajt receptek, kb 2000 ft.nyi zsiros, házi tejből készül kevesebb mint egy kiló, és kb mozarella állagú, tehát ez még nem az ilyen olyan érlelt sajt..ugyhogy innen is közelithető a téma

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.10.11. 06:43:09

@Androsz: Nem a sajtmester a hibás.
A camembert annyiféle állagú, ahány napos.
Jobb helyeken megkérdezik, mikor szeretnéd fogyasztani, és ahhoz választják ki a darabot.

preddy 2012.10.11. 06:43:23

Nem kell megvenni...
Ennyi!
Vegyen a kedves posztoló, ha már ilyen igényes, Gruyére sajtot, már ha van pénze rá!

Szádbafingok 2012.10.11. 06:59:41

A posztoló jól érzekelhetően kihívásokkal küszködik az igényes kulinária tárgykörében.
Néhány jótanács: a száraz, morzsalékos sajt sokkal élvezhetőbb, ha a májkrémet vastagabban kenjük a szendvicsbe, ízfokozóként pedig alkalmazzunk Piros Arany pöttyöket. Pincehideg UHT tej illik hozzá.

ob.szerver 2012.10.11. 07:22:51

Ne járj a feszkóba. A CBA-ban olyan Camembert, Fromage de Brie, Emmenthal, Bleu d'Auvergne stb. sajtokat kapsz kilónként 4-500 Ft-ért, hogy minden ujjadat megnyalod utánuk. Hiába, ennyit számít, ha a bolt tulajdonosai nem luxusprofitra éhes külföldi karvalytőkések, hanem szerény haszonnal is beérő nemzeti vállalkozók.

Tetves Dög 2012.10.11. 07:29:08

Értem. Annyi eszed nincs, hogy ne vegyél meg mindent óccsó szart, amit elédtolnak, aztán meg itten sírsz. De ki a faszt érdekel a nyomorod?
Egyébként pedig van elfogadható élvezeti és használati értékű sajt nem sokkal többért még az inkriminált helyen és a többi hasonszőrűben is, nem is sokkal többért. Ha csóró vagy, inkább vegyél abból, kicsit kevesebbet. A nem annyira hülyék így csinálják, tudod?

Void Bunkoid 2012.10.11. 07:44:03

SOYLENT GREEN IS PEOPLE

Behajtó70 2012.10.11. 07:45:12

@Mikrobi: húsvét előt 40 napig tart a böjt. Nagypénteken meg kifejezetten be is szokás tartani.

Te nem kapsz egyest, hanem simán évismétlés leszen!

Void Bunkoid 2012.10.11. 07:45:58

@Szádbafingok: "Pincehideg UHT tej illik hozzá."

ezen befetrengtem :)))

polly graph 2012.10.11. 07:52:41

Nem mindegy, milyen a sajt? A sok cigivel már amúgy is szétfüstölted az ízlelőbimbóidat. Szerezz egy öngyújtót, gyújts rá, hagyd a francba Tibort és a sajtjait!

Zka77 2012.10.11. 07:59:33

Ipari élelmiszerek fikázása roppant eredeti dolog, de tényleg, csak így tovább.

СubE 2012.10.11. 07:59:44

Érdekes amikor egy büdös dohányos játssza az igényest

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 08:02:29

@Étteremkritikus: tévedni tetszik, mert ha ráírhatják, hogy sajt, akkor az bezony sajt, azaz a magyar élelmiszerkönyv szerint TEJből készült. Ha részben vagy egészében nem tej, hanem növényi zsíradék alapú, vagy esetleg tejfehérje-pótló anyagokból van (magyarán: valami szójatej-tofu.izé), akkor legfeljebb sajtjellegű a neve (ilyen például a csízió pizzafeltét, vagy a mackó sajtjellegű tömbkészítmény, vagy a rántott korong).

Tehát ha sajt a neve, akkor az bezony tej. Azon persze lehet elmélkedni, hogy a legtöbb, 2000 forint alatti sajt általában a semleges ízű, jellegtelenebb kategóriából kerül ki (trappista például), de ettől még az sajt.

2012.10.11. 08:03:31

Örülök, hogy megint bekötötték valakihez a internetet... :D

^LutheR^ 2012.10.11. 08:09:56

@ezu: Vélhetően a drágaság egyik oka a magyar adók/járulékok mértéke.

windex 2012.10.11. 08:33:45

@ob.szerver: melyik cba-ban?! vagy elírtad, és 4 - 5 000 akart az lenni, nem? a magyar emmenthaler jogutódja, a pannónia is a 2000 felett jár, hát a bleu d'auvergne mennyi is lehet...? a magyar szolidtőke, mi? :-)

vincent66 2012.10.11. 08:38:14

Ilyen, amikor valaki csóró és csodálkozik, hogy azt kapja, amiért fizetett.

rdi 2012.10.11. 08:38:16

@ob.szerver:
"Ne járj a feszkóba. A CBA-ban olyan Camembert, Fromage de Brie, Emmenthal, Bleu d'Auvergne stb. sajtokat kapsz kilónként 4-500 Ft-ért, hogy minden ujjadat megnyalod utánuk. Hiába, ennyit számít, ha a bolt tulajdonosai nem luxusprofitra éhes külföldi karvalytőkések, hanem szerény haszonnal is beérő nemzeti vállalkozók. "

Ez ugye irónia akart lenni...?

alien 2012.10.11. 08:38:51

ez a cikkszerű valami tényleg gyomorbántalmat okoz, próbálom elemezni, hogy ha nem cikk akkor mi, de nem tudom,
az már biztos, hogy nem a nap
írása, de a továbbiak már bizonytalanok
szokj le a cigiről nem szagolom a füstöt, nem kell öngyújtó és így vehetsz rendes sajtot megéri, azzal meg jobban fog menni az írás

alien 2012.10.11. 08:40:22

@ob.szerver: hol van ez a cba mennék én is

vincent66 2012.10.11. 08:41:27

@windex: Bleu d'auvergne a fehérvári úti piac sajtárusánál rendszeresen 3e ft/kg. Magyar árusnál.Nyilván ez is karvalytőkés.

2012.10.11. 08:43:07

Azért mert ismered a betűket, még nem feltétlenül kell erőltetni az írást.

dez01 2012.10.11. 08:49:50

@Somló November: Szerintem a bakony és a nádudvari vajak nem rosszak... abszolút értékben sem, ár érték arányban pedig főleg nem.

dez01 2012.10.11. 08:52:28

@Androsz: A sajt az 1 élő anyag. Minden nap másmilyen. A camambert meg főleg.... de a joghurt is ilyen cucc.

Ezekben éppen ez a szép....

genyamagyar 2012.10.11. 08:58:23

Ha az volt ráírva, hogy sajt, akkor az sajt volt. Ha nem volt ráírva, akkor nem az volt.

Nem csak írni, olvasni is tudni kell!

genyamagyar 2012.10.11. 09:00:06

"Tibor, ez nem sajt"

Stormking: Ez nem írás!

RKlara 2012.10.11. 09:02:28

Ha valami borzalmasabb lehet ennél a sajtnál, akkor ez az iromány az.. Ennek is a sajtpultban a helye!

Void Bunkoid 2012.10.11. 09:02:30

@rdi: sztm a cba is karvalytőke. A Mari néni kisbótja az utcában, na az nem az.

Az max pénzmosoda az udvar végében levő illegális benzinkútból származó jövedelem kifehérítésére :)

pihepuha 2012.10.11. 09:10:56

Nálunk a macsban még pizzafeltétnek sem merik az ilyet hívni. Egészen konkrétan "élelmiszeripari készítmény" a címke tanulsága szerint. Az eladó saját bevallása szerint nem merte megkóstolni - nem tudjuk milyen íze lehet. Bár sajtpultban árulják.

Netuddki. 2012.10.11. 09:11:29

Ha meghajtott akkor jelentsd fel őket az ÁNTSZ-nél az ide írogatás helyett...

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.10.11. 09:13:08

@СubE: erdekes, amikor egy nikotin-naci a dohanyosokat cseszteti, mikozben anyukaja fenyesedik asarkon.

szvsz 2012.10.11. 09:15:39

Anikor a hülyeség kreativitással párosul...

ob.szerver 2012.10.11. 09:33:29

@windex:

"melyik cba-ban?!"

Bármelyikben! Ha ugyanis a cég tulajdonosai a magyar lakosság egészségét és jólétét a saját profitjuknál is előrébb helyező nemzeti érzelmű vállalkozók, akkor a francia prémium sajtokat is olcsóbban tudják adni, mint a magyar fogyasztók kizsákmányolására és egészségrombolására specializálódott piacrabló karvalytőkésk a saját silány minőségű termékeiket.

AnnaKarenina 2012.10.11. 09:45:14

Miért a cikkírót kell azért csesztetni, amikor nagyon is pontosan leírja azt, hogy egy valaha fogyasztható és nagyobb mennyiségben is eltartható magyar termék teljesen jellegtelenné és silánnyá változott? Örvendetes az a tény, hogy a sajtínyencek ma már mindenféle különleges sajtokhoz hozzájuthatnak, de van, akinek nincs ilyen igénye és passziója.
A CBA-t reklámozó meg menjen a fenébe, a magyar tőkés éppen olyan tőkés, mint a világon bármelyik. Sőt. Megtörténhet, hogy éhesebb, mint a világ bármely más kapitalistája.

eßemfaßom meg áll 2012.10.11. 10:02:29

1. Ha sajtnak nevezik akkor az tejből van és sajt. Legfeljebb rossz sajt. Ez a poszt is poszt, csak szar.

2. A legtöbb ezerforintos occotrappista egy hónap alatt finom sajtáá érlelődik a hűtőben, aki olcsón akar zamatosat az ne aznap egye a 2 napja legyártott gazdaságosat. Ez a poszt meg egy hónap mulva is pont ugyanilyen szar lesz, max a kommentek érlelik egy kicsit jobbá.

eßemfaßom meg áll 2012.10.11. 10:06:03

@AnnaKarenina: A magor nagyüzemi trappista mindig nagyüzemi tömegtermék volt, 10-20-30 éve is pont arra volt jó amire ma, rásütni melegszendvicsre, rakottakra, rászelni párizsis zsömlére. Soha nem jártak ide flanszia étkéjencek magyar trappistával élvezni.

genyamagyar 2012.10.11. 10:08:53

@ob.szerver: "Ha ugyanis a cég tulajdonosai a magyar lakosság egészségét és jólétét a saját profitjuknál is előrébb helyező nemzeti érzelmű vállalkozók,"

Ha ha ha! Ez jó! Úgy kacagtam, hogy a könnyem is kicsordult!

:DDDDD

AnnaKarenina 2012.10.11. 10:09:06

@eßemfaßom meg áll: Szerintem nem akkora ügy egy sajtként élvezhető terméket előállítani. A sajtkészítésnek Európában mindenhol igen-igen régi hagyományai vannak, házilag is jó minőséget állítottak elő.
Számomra a sajtügy, akár a borügy túlmisztifikált, és ezzel nem azt mondom, hogy n tudnék a különböző minőségek között különbséget tenni.:)

AnnaKarenina 2012.10.11. 10:10:50

@eßemfaßom meg áll: Szerintem kevesebb mint egy hónap alatt a trappista elszíneződik a hűtőben.

komplikato 2012.10.11. 10:17:29

@ob.szerver: "Hiába, ennyit számít, ha a bolt tulajdonosai nem luxusprofitra éhes külföldi karvalytőkések, hanem szerény haszonnal is beérő nemzeti vállalkozók."

OFF: Ha annyira nemzeti, miért nem ebben az országban adózik, hanem Svájcban?

genyamagyar 2012.10.11. 10:19:34

@AnnaKarenina: "zámomra a sajtügy, akár a borügy túlmisztifikált,"

Ej, ej! Te nem tudod értékelni a "pókhálós pincékben derűs szakértelemmel átitatott, Dunántúli lankák aranyló napsütésében szemként érlelt és a tavaszi liliomok illatanyagával vetekedő, híres vitézek által kedvelt szőlőfürtökből készült nemes borok"-at ?

Há' milyen embör vagyol? :)

komplikato 2012.10.11. 10:20:01

@komplikato: Most láttam egy kis boltot, ahol a kötelező magyar élelmiszerek DRÁGA árait úgy kompenzálják, a bolt versenyképessége érdekében, hogy hoznak be olasz, francia, osztrák, belga, stb. élelmiszereket, amik SOKKAL olcsóbbak és jobbak is, aztán a különbözet egy részével a magyar kaját is tudják ár alatt adni.

De. Csak nekem ciki, hogy olasz konzerv olcsóbb? Belga vaj olcsóbb? Osztrák túró olcsóbb? Stb.

Steve_Jones 2012.10.11. 10:29:15

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Bocsi, de nem értem. Milyen nadrág az a nikotinnaci?

AnnaKarenina 2012.10.11. 10:29:42

@genyamagyar: Ahogy a pátriámban mondanák: illen dög, az vagyok. :)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.11. 10:30:39

Uhh. Kínszenvedés volt elolvasni.

Fingom sincs, hogy tulképp mit is akart mondani a posztoló, azon túl, hogy valami szart vesz RENDSZERESEN a Tescoban, amitől fosik.
Mégis megveszi. Aztán reklamál. És udvariatlanul kioktatja a Tibort.
Nem értem.

genyamagyar 2012.10.11. 10:37:40

@pushpang (univerziális határeset): " azon túl, hogy valami szart vesz RENDSZERESEN a Tescoban, amitől fosik. "

Ő valami finom magyar sajttól akar f*sni!

Nem mindegy! :)

Steve_Jones 2012.10.11. 10:39:23

Igazából én megértem a posztolót. A helyzet a következő: 2000 Ft/kg alatt valóban nemigen találni normális sajtot. Azonban a kiszipolyozott népnek sajnos csak az 1000-1500 Ft/kg-os sajtszerűségekre telik, illetve vannak olyanok is, akik csak péntek éjszaka vagy szombat délelőtt érnek rá egy hétre bevásárolni és még a pénzt is számolni kell! Azok járnak jól, akik megtehetik, hogy piacra járnak és válogatott élelmiszert tudnak vásárolni, mert a kajapénz egyszerűen nem igazán számít nekik. Egyébkét látható az a trend, hogy az abszolút élelmiszeripari hulladékokat még a vércsórók és a kisnyuggerek is kerülik, mint a leprást. A csízió meg az 500 Ft-os kötözött sonkaförmedvények mindig rajta maradnak a Feszkó nyakán. Vagyis a szegény ember nem hülye: a legolcsóbbat de a még éppen ehető termékeket keresi. Éjszaka ha megyek bevásárolni, nem véletlenül ezek a termékek fogynak el a leghamarabb, és akkor lőttek a spórolásnak.

Brix 2012.10.11. 10:54:22

Szerintem van finom a magyar sajtok között is! Sőt, miután éltem Hollandiában és Belgiumban is, van viszonyítási alapom.
Nagyon szeretem a Maasdam holland és a német Tilister sajtot , de amit legutóbb a coopban vettem magyar tolle trapista sajt , mindössze 1000ft/kg áron , akcióban az is nagyon jó minőségű volt. Érdemes a magyar kézműves sajtokat is kipróbálni ,ami egy kicsit drágább árfekvésben, mivel Magyarország nem a legoptimálisabb éghajlatú ország a tejtermeléshez. A CBA a legdrágább , sajtok tekintetében, néha már a pofátlanság határát súrolja az áraival. A Coopban néha vannak jó akciók. Ha obijektív akarok lenni, akkor azt kell mondjam: a magyar üzletláncok rosszabb áron dolgoznak mint a külföldiek. A fideszbérenc Lázár tesók a legnagyobb csavargók

jewdi76 2012.10.11. 11:03:54

A neten talált receptben a sajkészítéshez szükséges 2000 ft értékű tej 200-250 ft-os fogyasztói áron van számolva. A boldog sajtkészítők ugyanezt 70-90 ft-ért veszik a termelőtől. Nem mindegy. Lehet jó sajtot csinálni 1500 ft-ból is, csak szeretni is kéne a szakmát, nem csak a pízet.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:03:54

@vészmadár (pica pica): Arról már hallottál, hogy fogyasztókat megtévesztő csomagolás? Meg arról, hogy nagyjából minden századikat büntetnek meg? Bemész a CBA-ba és simán találsz olyan sajtkészítményt, amiről csak a hátoldalon, az apróbetűknél derül ki, hogy nem sajt és hiába piros-fehér-zöld a csomagolása, román.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:06:03

@ezu: Hol tudsz 2000 alatt normális sajtot venni? Én csak piacon láttam annyiért, de ott vagy nem hűtik rendesen vagy a már szavatossági idő közelében (1-2 nap) levőt árulják.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:09:26

@Brix: Ha a magyar trappista tetszik neked, akkor nem ettél sajtot Hollandiában és Belgiumban. Próbáld ki Belgiumban a trappista sajtokat, közük nincs a magyarhoz! Egyébként a COOP nem a sajtválasztékáról híres, a Tesco-ban ezerszer jobb a kínálat.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:17:52

@AnnaKarenina: A gond csak az, hogy manapság olyan termékeket árulnak a boltokban, amiknek egy része nem sajt, hanem sajtjellegű készítmény vagy félkészen árulják a sajtokat vagy egyéb minőségi problémák vannak velük.

Például ott van a szuper magyar gyártású emmentáli sajt, amin nincs lyuk, mert a magyar gyárban 1 hónap alatt elkészül a 4-10 hónapos érlelés helyett.

Vagy ott van a camambert, amiből szintén alig lehet normálisat kapni, mert szétfagyasztják az intelligens szállítók.

Brix 2012.10.11. 11:38:10

@Étteremkritikus: Kipróbáltam a kinti sajtokat, de nekem akkor is bejön a magyar trapista, nem mind , de a Tolle az kifejetetten jó minőségű. Plussz a magyar gyártók nem, vagy kevesebb adalékot és színezéket használnak. Pl nem eszem olyan sajtot, amibe béta karotint tesznek. Alapból persze nagyon jó lenne a külföldi sajt, de az élelmiszeripar tönkre vág mindet, az adalékanyagokkal. A magyar cégeknek meg sok esetben nincs rá pénzük, ezért megmaradnak bio előállítók. Pl a Nádudvari sajtkrémben nincs E anyag

Beluskj 2012.10.11. 11:45:10

@ob.szerver: HAHAHAHA szerény profittal beérő nemzeti vállalkozók..aludj csak tovább..

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 11:45:20

@Brix: A béta karotint a sárgarépából vonják ki, A-vitamin lesz belőle és piros színezékek helyett használják. Nekem pont az a tapasztalatom, hogy Belgiumban és Hollandiában kevesebb az E-adalék a sajtokban és még a sajátmárkás (Delhaize, stb.) termék is sokkal jobb, mint az itteniek. A minőségi termékek pedig jóval olcsóbbak, mint itthon.

baliquez 2012.10.11. 12:17:27

Ne bántsátok az ébredő dohányost, eleve azért dohányzik az ember hogy eltompítsa ízlelésre szolgáló érzékszerveit, így kevésbé stresszeli amikor milyen ipari hulladéknak is gyenge szarságokat tolnak elé a boltokban eledel vagy ételalapanyag címén valódi pénzért. Télen-nyáron embertársai bűzét is kevésbé érzi nikotinlerakódással terhes orrcsillóival, azért dohányzik. Köhögtet meg drága, de mégis, simán megéri, a bolondnak is megéri.

AnnaKarenina 2012.10.11. 13:08:33

@Étteremkritikus: Érteni értem, csak fel nem foghatom, minek silányat gyártani; nem hiszem, hogy kapkodnak utána, főleg, hogy az igényesebbeknek már van választék.
(Az én családom még látott lyukas magyar ementálit is, tehát volt idő, amikor még normális gyártás volt.)

Frőczy Sanyi 2012.10.11. 13:15:59

Nekem volt "szerencsém" beleszaladni ebbe a Csízió nevű förmedvénybe. Miután megéreztem azt a gyomorforgató szagát ment is a kukába. A múlt héten vettem a Tecsóban edámit, ezen a héten pedig trappistát. Nem tapasztaltam közöttük különbséget ízre és állagra. Ráadásul mindkettő szaglás után picit emlékeztetett arra a Csízióra. Eljutottam odáig, hogy inkább nem is veszek ilyesmiket mert felesleges belerakni a szendvicsembe mert semmi íze. Persze édesanyám még mindig jó sajtokat tud választani, igaz ő nem is oda jár.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 13:24:27

@Étteremkritikus: hallottam, de akkor is, tényszerűen elemezve a cikket vagymit, olyan, mintha az alábbi párbeszédet hallgatnánk:

- Tibor, ez nem sajt.
- Igen, de én nem is állítottam, hogy sajt volna.
- Én azt hittem, sajt.
- Nem sajt.
- De Tibor, EZ nem sajt.
- Igen, én is ezt mondom, ez NEM sajt.
- De TIBOR, EZ NEM SAJT!
- Tudom.
- De Tibor....

és így tovább...

remélem érted, mit akarok mondani:)

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.10.11. 13:28:38

Aki összekeveri és sajtnak nézi, véli a növényi alapú "sajtkészítményeket" és aztán még reklamál is, hát az meg is érdemli.

Amúgy meg esküszöm kíváncsi vagyok, hogy ha bekötött szemmel kéne netgourmandnak kiválasztania az elé tett sajtokból, hogy melyik magyar, melyik milyen, hányan találnák el... :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.11. 13:33:17

@Brix: nyilván marha modoros erre valakit figyelmeztetni, de ugye azt azért tudod, hogy E-száma MINDEN élelmisze-ripari anyagnak van, ha természetes, ha mesterséges? Konkrétan a béta-karotint répából, céklából lehet kivonni nagyobb mennyiségben, a szervezetedben A-vitaminná alakul.

tehát E-kódja van a citromsavnak, az agar-agar nevű vörösmoszatnak vagy a C-vitaminnak is.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.10.11. 13:37:02

@vészmadár (pica pica): Ezt a posztot nem érdemes tényszerűen elemezni, mert a címén kívül nem sok tartalma van :)

Nekem semmi bajom nem lenne a műsajtokkal, ha nem kevernék őket a sajtok közé és nem szerepelne jelentős részükön a "sajt" szó. Ez ugyanaz, mint amikor egyesek ráírják a kókuszzsír habra, hogy tejszínhab, pedig tejszínt sose látott (szerencsére mostanában már kezdik kerülni a hamis megnevezést, de még mindig gyakori).

solesz · www.index.hu 2012.10.11. 13:41:23

aki fikázza a posztot, az előszőr olvassa el a blog címét.
ha nem érti keressen rá a google-ban.
ha megértette, akkor olvassa el újra a posztot.

tetszik már?

Acélcápa 2012.10.11. 14:00:25

@solesz: Nekem valahogy nem jön át. A posztban egy szót sem írnak a gorgonzoláról.

solesz · www.index.hu 2012.10.11. 14:35:40

@Acélcápa: :D arról tényleg nem írnak... De azért remélem csak vicceltél...

Stormking 2012.10.11. 14:40:46

No!

Elég szép kis vita kerekedett itt az irománnyal és a sajtokkal kapcsolatban, ennek pedig kifejezetten örülök!

Nem hivatalosan hozzá szeretném fűzni még a következőket:

Azt még eddig nem szögeztük le a blogon található írásokkal és hangvétellel kapcsolatosan, hogy ezen a blogon teljes egészében a Gonzo irodalmi, publicisztikai, bizonyos értelemben eszmei irányultságát kívánjuk művelni és életbentrtani.

Eme írás is ebben a szellemben készült és ehhez az is hozzátartozik, hogy csupán annyi az alapja eme műnek (legyen ez sokak szerint méltányolhatatlanul rossz, részletkérdés, minket egyáltalán nem érdekel) körülbelül annyi alapja van, hogy néhányszor ettem rossz sajtot - ami nem volt olcsó.

!A Tiborral lefolytatott párbeszédem nem történt meg. Ezek után pedig a mű a valósággal történő mindennemű egyezése a véletlen műve.!

Ellenben: a mű feldolgoz egy problémát, ami a silány termékek értékesítésében merül ki. Úgy látom a mű pontosan elérte a célját, vita kerekedett ebből, látszik, hogy sokan tapasztaljátok ezt a problémát. Ezúton pedig minden értelmes hozzászólásért nagyon hálás vagyok és ezt mondhatom szerintem a blog többi írójának nevében is.

Ezen felül ma várhtó egy hivatalos bejelentés a blog szerkesztői részéről (részemről is), ami deklarálja a blog célját, hangvételét és miegymását.

norkaanyo 2012.10.11. 14:57:47

botrááááááány! :-D

pipi néni · http://megoldjukrnr.blog.hu 2012.10.11. 21:20:52

Jesszusom, tudtam, hogy egy perverz alak vagy, de nem hittem volna, hogy ilyen mocskos dolgokat mondasz, te ronda disznó állat... :DDDDD

windex 2012.10.14. 23:35:20

@ob.szerver: hoppáhoppá, így persze világos, pláne természetes!
süti beállítások módosítása